Typer af netværk

Typer af netværk

Det klassiske netværk er det netværk du har opbygget igennem din erhverskarriere. Men der findes også mere “moderne” netværk eks. i form af LinkedIn, Facebook, Plaxo osv. Her er ikke nødvendigvis tale om personer du kender godt, men mere om løse kendskaber med andre erhvervsfolk.
Derudover findes professionelle netværk hvor du betaler for at blive en del af et netværk.

Det stærke netværk

Det stærkeste og bedste netværk er ofte det du har opbygget igennem din erhvervskarriere. Det kan være studiekammerater, gamle kolleger, medkursister på kurser og uddannelser osv. Det er et stærkt netværk fordi du ofte kender dem godt. På den baggrund kan du også hurtigt vurdere hvem i netværket der kan hjælpe dig.

Online netværk

Man skal ikke undervurdere betydningen er online netværk som eksempelvis LinkedIn. I dag er disse netværk så gode, at de tilbyder sparring via fora og debatter om aktuelle problemstillinger. Det gør dem attraktive både for erhvervsaktive og jobsøgende.
Der kan også søges efter specifikke kompetencer, hvilket yderligere styrker deres betydning.

Professionelle netværk

Professionelle netværk har ofte en mere organiseret og planlagt form. Her samles man ofte over et fagområde og har et planlagt forløb med møder og temaet. Disse netværk er også i fremgang og det kan ikke mindst tilskrives de mange udbydere der efterhånden er på området.

Dette indlæg blev udgivet i Netværk. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.